Mailinfo@aldo.bePhone00 32 (0)68 57 03 34

De Leefveranda

De leefveranda, nieuw aanbouwconcept met vele toepassingsmogelijkheden

Met de leefveranda is een nieuwe generatie van veranda's ontstaan die alle voordelen van een klassieke veranda combineert met een goede klimaatbeheersing. Het platte dak voorzien van een glazen lichtstraat of geïntegreerde glaskoepel creëert extra licht en een ruimtelijk gevoel. De esthetische constructie en de betere isolatie zorgen ervoor dat de aanbouw van een leefveranda het comfort biedt van een volwaardige leefruimte met een onbeperkt aantal toepassingsmogelijkheden zoals een zithoek, een keuken, een eetplaats, een ontspanningsruimte, een slaapkamer, een wellnessruimte, een speelkamer, een zwembad, enz.

De vele voordelen van een leefveranda

  • Bij de bouw van een leefveranda kan het plafond van de binnenruimte doorgetrokken worden naar de buitenruimte zodat de aanbouw één geheel vormt met de binnenarchitectuur van de woning.
  • De constructie van het platte dak met lichtstraat of koepel kan perfect en op een eenvoudige manier geïsoleerd worden. Op die manier hebben de bewoners minder last van oververhitting in de zomer en van afkoeling in de winter, en beantwoordt de leefveranda beter aan de EPB normen. 
  • Zowel in het plafond als in de daklichtstructuur, biedt Aldo de mogelijkheid om bekabeling, spots, leds en/of luidsprekers te integreren. Aan de buitenkant kunnen zonwering en rolluiken ingebouwd worden zodat geen extra behuizingen of elementen nodig zijn.
  • De architectonische opwaardering van de woning en de goede isolatiemogelijkheden maken van de leefveranda een duurzame investering.

Verandadaksysteem van hoogwaardige kwaliteit voor leefveranda’s

Voor het bouwen van leefveranda's met een goede klimaatbeheersing maakt Aldo gebruik van het hoogwaardige Pallas HI daksysteem van Blyweert. Dit systeem valt niet alleen op door haar unieke design, maar ook door haar eigentijds materiaalgebruik. Dit hyperisolerende daksysteem biedt een uitstekende klimaatregeling binnenin. De dakkoepels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en afmetingen in functie van de architectuur en de lichtinval van de zon. Tenslotte kunnen op alle vrije vlakken van de constructie ook luifels en afdaken geplaatst worden.