Mailinfo@aldo.bePhone00 32 (0)68 57 03 34

Opties voor beglazing

Glas voor thermische isolatie

Glas voor thermische isolatie

In de moderne architectuur zijn grote glaspartijen weer helemaal in. Daar hebben de marktleiders in beglazing sterk op ingespeeld; innovatieve technologieën resulteren in nieuwe oplossingen voor beglazing van ramen, die volledig beantwoorden aan de stijgende energieprijzen.

Zonnewerende beglazing of 4-seizoensglas

Zonnewerende beglazing of 4-seizoensglas biedt een uitgebalanceerde klimaatbeheersing met een gereduceerde energiedoorlaat bij sterkere zonnestraling in de zomer en een hogere warmte-isolatie tijdens de winter. Bij zonnewerende beglazing wordt aan de binnenzijde van het buitenste glas een coating aangebracht met goede zonnewerende en uitstekend warmtereflecterende eigenschappen zonder aan transparantie en lichtdoorlaatbaarheid te moeten inboeten. Dankzij de lage U-waarde is deze beglazing tevens energiebesparend in de winter.

Driedubbele beglazing

Voor een nog betere warmte-isolatie is driedubbele beglazing uiteraard ook mogelijk. Hierbij kunnen U-waarden tot 0,6 bereikt worden. In combinatie met TPS afstandhouders is er slechts 10% warmteverlies in vergelijking met enkel glas.

Glas voor extra geluidsisolatie

Glas voor extra geluidsisolatie

Geluidsoverlast is een steeds vaker voorkomend probleem. Miljoenen mensen hebben te kampen met gezondheidsproblemen omwille van omgevingsgeluid. Om hieraan tegemoet te komen werden verschillende innovatieve oplossingen ontwikkeld op het gebied van beglazing. Aldo biedt extra geluidsisolerende beglazing bestaande uit meerdere lagen. Dit speciaal geluidsisolerend glas reduceert elke vorm van geluid, ongeacht de bron waaruit het voortgebracht wordt.

Inbraakvertragend of gelaagd glas

Inbraakvertragend of gelaagd glas

De criminaliteit behoort tot de schaduwzijde van ons huidig bestaan. Bescherming van mensen en voorwerpen wordt dan ook steeds belangrijker. Bij Aldo kunt u terecht voor inbraakvertragend glas dat de hoogst mogelijke bescherming biedt tegen agressie van buiten uit, zonder aan lichtinval en zichtbaarheid te hoeven inboeten. Zowel handelszaken als particulieren geven steeds vaker de voorkeur om hun ramen extra te beveiligen met gelaagd glas. Bij inbraakvertragende beglazing worden de glasbladen verbonden door één of meerdere polyvinylbutyral of PVB folies.

Deze constructie hanteert hetzelfde principe als de voorruit van een wagen en biedt aldus:

  • Bescherming tegen vandalisme, inbraak en ongevallen
  • Bescherming tegen glasbreukletsels dankzij het feit dat de glasfragmenten aan de film blijven kleven
  • Een structurele stabiliteit in geval van glasbreuk, veroorzaakt door een vallend of stotend voorwerp. Doorvalbeveiliging zorgt ervoor dat het voorwerp bij de stoot tegen het raam wordt tegengehouden.
  • Een verhoogde akoestische isolatie

Zelfreinigend glas

Zelfreinigend glas

Dankzij een onzichtbaar aangebrachte zelfreinigende laag op de buitenzijde van de beglazing, kan de frequentie van het ramenpoetsen tot een minimum herleid worden. De zelfreinigende laag maakt gebruik van de UV stralen en het regenwater om zijn werking uit te voeren. Mooi meegenomen is dat de zichtbaarheid van de beglazing behouden blijft en dat de condensatie op het buitenste zijde van het glas beperkt is. Zelfreinigend glas is ideaal voor ramen die moeilijk bereikbaar zijn voor het poetsen.