Mailinfo@aldo.bePhone00 32 (0)68 57 03 34

Rolluiken

Rolluiken voor een beter leefcomfort

Rolluiken voor een beter leefcomfort

Aldo bouwt esthetische rolluiken op maat die zowel het nuttige als het aangename met elkaar combineren. Rolluiken beschermen niet alleen tegen koude of warmte, ze houden ook inbrekers op een afstand. Naast een handmatige bediening biedt een elektrisch programmeerbare besturing van rolluiken extra voordelen. Ze kunnen zo ingesteld worden dat ze automatisch sluiten bij overvloedige zon of om een aanwezigheid te simuleren, ook als er niemand thuis is.

Inbouwrolluiken of opbouwrolluiken: kiezen in functie van de bouwwerken

Inbouwrolluiken

Opteert u voor nieuwbouw of om uw PVC ramen of aluminium ramen te vervangen, dan is dit het moment bij uitstek om ingebouwde rolluiken te plaatsen. Bij inbouwrolluiken wordt de rolluikkast rechtstreeks op het raam gemonteerd zodat het raam en het rolluik één geheel vormen. Aldo installeert de rolluiken montageklaar op alle soorten ramen. Op die manier kan de aannemer of de schrijnwerker het geheel integreren in de muur van de woning. Wanneer de rolluiken open staan, is de kast zo goed als onzichtbaar en de rolluiken passen perfect bij de gevel van de woning.

Opbouwrolluiken

Wenst u rolluiken op bestaande ramen te plaatsen dan zijn opbouwrolluiken een logische keuze. Opbouwrolluiken worden bovenop de ramen aan de buitenzijde van de gevel geplaatst. Aan het esthetische aspect van de kasten is de laatste jaren heel wat aandacht besteed, zodat ze ook mooi ogen. Hiervoor bestaan zelfs decoratieve modellen.

De voordelen van Aldo rolluiken: kwaliteit, veiligheid en wooncomfort

  • Tijdens de zomer bieden rolluiken een optimale bescherming tegen warmte en zonnestralen. In de winterperiode zorgen ze voor extra isolatie, wat direct voelbaar is op de energiefactuur. 
  • Rolluiken bieden extra geluidsisolatie en houden het straatlawaai meer op de achtergrond.
  • Bij een inbraakpoging zorgt een veersysteem of een automatische grendel voor een blokkering van de lamellen zodat het onmogelijk wordt om de rolluiken te openen. 
  • Onze rolluiken zijn zo ontworpen dat ze stabiel zijn en niet blokkeren. Bestendig tegen stof en vochtigheid, blijven ze jarenlang zacht en gemakkelijk open- en dichtglijden.
  • Zowel de inbouwrolluiken als de opbouwrolluiken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en lamelbreedtes. Op die manier kan de klant steeds kiezen in functie van het architecturaal concept van zijn woning. 
  • De geleiders en de lamellen zijn van aluminium. De dubbele wanden van de lamellen zorgen voor meer stevigheid en verhogen het isolatievermogen. Geïntegreerde stopsystemen vermijden zijwaartse verschuivingen van de lamellen.