Mailinfo@aldo.bePhone00 32 (0)68 57 03 34

Verluchtingsroosters: ventilatie versus isolatie

Verluchten zonder warmteverlies: verluchtingsroosters voor alle soorten ramen

Isoleren en luchtdicht bouwen om warmteverlies te beperken heeft vaak onvoldoende luchtverversing tot gevolg. Onaangename geuren, waterdamp en koolstofdioxide blijven dan in huis hangen en kunnen ook schimmels veroorzaken. Om een gezonde en comfortabele woonsfeer te creëren moet conform de Belgische regelgeving de isolatie in evenwicht gebracht worden met voldoende luchtverversing.
Bij de montage van pvc ramen of aluminium ramen integreert Aldo thermisch onderbroken aluminium verluchtingsroosters van hoogwaardige kwaliteit op het glas en voldoet hiermee volledig aan de huidige bouwvoorschriften.

Ventileren met Aldo verluchtingsroosters: esthetisch en comfortabel mag ook

  • De aantrekkelijke design, een goede geluidsdemping en energiebesparing zijn enkele van de voordelige kenmerken van de hoogwaardige ventilatieroosters waarmee we werken. 
  • De ventilatieroosters beschikken over een binnenklep die in geopende stand de binnenkomende lucht in een horizontale beweging geleidt waardoor tocht en vervuiling op het plafond vermeden worden. In gesloten stand wordt de verluchtingrooster volledig thermisch onderbroken waardoor geen koude brug ontstaat.
  • Het aluminium binnenprofiel, dat ook dienst doet als insectengaas, is afneembaar waardoor dit systeem onderhoudsvriendelijk is.
  • De zichtbare hoogte van de ventilatierooster is 65 mm hoog, de glasaftrek is slechts 70 mm.
  • De ventilatieroosters kunnen perfect op maat gemaakt worden en zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Ze ogen daarom heel esthetisch en passen perfect in het geheel van het buitenschrijnwerk.